Republica Moldova, și mai bogată în milionari

Republica Moldova este pe an ce trece tot mai bogată în milionari. Potrivit Serviciului Fiscal de Stat, în anul 2020, au fost identificate 2 962 de persoane care au obținut venituri mai mari de un milion de lei, față de 2 515 oameni în 2019.

Venitul total obținut de aceste persoane este de peste 9,6 miliarde de lei moldovenești, iar impozitul reținut este de 611 milioane de lei moldovenești.

Cea mai mare sumă a venitului declarat de către o persoană fizică în anul 2020 a fost de 339,67 milioane de lei. Astfel, cea mai tânără persoană din această categorie are 18 ani, iar cea mai vârstnică – 97 ani.

Totodată, suma veniturilor obținute conform informațiilor prezentate de către plătitorii de venituri, pentru anul 2020 a constituit 71,5 miliarde de lei, venit obținut de către 1,18 milioane de persoane, iar impozitul pe venit reținut la sursa de plată și declarat a constituit 5 miliarde de lei.

În totalitatea veniturilor obținute de către persoanele fizice, predomină veniturile sub formă de plăți salariale (78%), urmate de veniturile obținute din dividende (10%) și veniturile obținute din transmiterea în posesie și/sau folosință a proprietății imobiliare și mobiliare, cu excepția terenurilor agricole (3%).

Preluat: https://infoprut.ro/77158-republica-moldova-si-mai-bogata-in-milionari.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: