Reacția Chișinăului după exploziile de la Tiraspol

Biroul politici de reintegrare de la Chișinău a venit cu o reacție după ce o serie de explozii au avut loc astăzi la sediul așa-zisului minister al securității de la Tiraspol. 

Biroul politici de reintegrare își exprimă îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs astăzi în orașul Tiraspol. Potrivit informației disponibile, persoane neidentificate au efectuat împușcături din aruncător de grenade asupra sediului așa-numitei structuri de securitate din regiune. Conform datelor preliminare nu există victime sau persoane rănite”, se arată în reacție.

Potrivit sursei citate, obiectivul urmărit de incidentul de astăzi ține de crearea pretextelor pentru tensionarea situației de securitate în regiunea transnistreană, necontrolată de autoritățile constituționale.

În acest context, Biroul politici de reintegrare cheamă la păstrarea calmului și împreună cu instituțiile naționale competente monitorizează evoluțiile cazului menționat”, se mai notează în reacția oficială.

Amintim că, în această seară, sediul așa-zisului minister al securității de la Tiraspol a fost lovit de câteva grenade trase din lansator.

Incidentul a avut loc la doar câteva ore după ce Andrei Rudenko, viceministrul rus de externe, a declarat că Rusia „nu vede niciun risc de escaladare a situației în regiunea transnistreană”.

Preluat: https://infoprut.ro/89729-reactia-chisinaului-dupa-exploziile-de-la-tiraspol.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: