Reacția Ambasadei Rusiei la Chișinău, după promulgarea legii care interzice simbolistica de război

Ambasada Federației Ruse la Chișinău a venit cu o reacție după ce astăzi președintele Maia Sandu a promulgat legea care interzice folosirea pe teritoriul Republicii Moldova a simbolurilor agresiunii ruse în Ucraina – însemnele „V” și „Z”, precum și panglica „Sfântul Gheorghe”.

Astfel, misiunea diplomatică a menționat că a atras atenția asupra dezbaterii publice cu privire la interzicerea panglicii „Sfântul Gheorghe” în R. Moldova și a acuzat autoritățile de la Chișinău că ar încerca să denatureze anumite evenimente istorice.

„Fenomenul ,,culturii desființării” promovat de societatea occidentală, care urmărește în acest caz refuzul de a păstra și proteja memoria, devalorizând eroismul strămoșilor noștri, printre care reprezentanți valoroși ai popoarelor din fosta Uniune Sovietică, inclusiv R. Moldova, distruge fundamentul adevărului istoric și al dreptății. (…) Încercarea de a crea astăzi o nouă realitate inventată a acelor evenimente, bazată pe un atac ideologic asupra normelor de moralitate, privează popoarele noastre de dreptul la o memorie istorică autentică și îngreunează evoluția spre pace și prietenie. Afirmarea semnificației culturii spirituale în conștiința publică este relevantă dincolo de timp și spațiu. Este ceea ce modelează identitatea națională, valorile sociale și perspectivele generațiilor viitoare. Ca și până acum, vom prețui și vom onora simbolurile Marii Victorii a soldatului sovietic în Marele Război pentru Apărarea Patriei”, se arată în reacția Ambasadei Rusiei la Chișinău.

Amintim că Parlamentul de la Chișinău a votat joi, 14 aprilie 2022, în lectură finală un amendament la Codul Contravențional prin care pe teritoriul Republicii Moldova se interzic simbolurile agresiunii ruse în Ucraina – însemnele „V” și „Z”, precum și panglica „Sfântul Gheorghe”.

Astfel, astăzi președintele Maia Sandu a promulgat legea respectivă, subliniind că trebuie „să spunem un NU ferm războiului și simbolurilor acestuia și să insistăm pe excluderea lor din comunitățile noastre”. 

Preluat: https://infoprut.ro/89441-reactia-ambasadei-rusiei-la-chisinau-dupa-promulgarea-legii-care-interzice-simbolistica-de-razboi.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: