Radio Chișinău, reacție la decizia Consiliului Municipal Chișinău privind denumirea postului

Radio Chișinău, parte componentă a Radio România, a venit cu o reacție privind situația creată în urma respingerii prin vot, de către Consiliul Municipal Chișinău a dreptului de utilizare a toponimicului „Chișinău” în denumirea postului de radio. 

Astfel, administrația și angajații postului de radio își declară regretul și dezamăgirea profundă, față de această decizie.

Radio Chișinău amintește, prin intermediul unui comunicat, că pe tot parcursul celor zece ani de emisie, a fost un partener loial și onest al tuturor cetățenilor Republicii Moldova, precum și al autorităților centrale și locale, angrenate în procesul de modernizare al statului și de integrare a acestuia în Uniunea Europeană.

SC Pajura Albă SRL – societatea ce operează frecvențele postului, în calitate de contribuabil, a plătit în decursul celor zece ani, absolut toate taxele datorate bugetului de stat și local, întocmai și la timp. Angajații societății au beneficiat de toate drepturile prevăzute de legile în vigoare, acestora fiindu-le create cele mai bune condiții pentru a-și desfășura activitatea, într-un mediu cât mai bun și mai prietenos cu putință. Purtăm cel mai profund respect față de ascultătorii postului Radio Chișinău, pe care îi dorim informați, așa cum i-am obișnuit, doar cu știri reale și complete”. 

În acest sens, sursa citată a mai informat că administrația societății a contactat autoritățile locale solicitând explicații și primirea din partea Consiliului Municipal Chișinău, a actului administrativ final, act pe care nu l-a primit nici până în prezent.

„În spiritul onestității și al transparenței cu care ne-am obișnuit ascultătorii, vom posta pe site-ul nostru înregistrarea audio/video a ședinței publice a Consiliului Municipal Chișinău. Lipsa oricărei reacții din partea primăriei la solicitările noastre, ne dă încă speranța să credem că votul consilierilor municipali care au respins Proiectul de decizie rezidă din necunoașterea obiectului de activitate al unui post de radio și posibila confuzie între o societate care comercializează bunuri cu brandul Chișinău și o societate ce operează un post de radio ce difuzează informații, cultură și divertisment. În acest sens așteptăm încrezători, dar fără a neglija nicio posibilitate legală de intervenție, o eventuală reconsiderare a poziției și votului Consiliului Municipal Chișinău”, se mai arată în comunicatul emis de Radio Chișinău.

Totodată, sursa citată a asigurat ascultătorii că administrația societății ce operează frecvențele Radio Chișinău va depune toate eforturile și va întreprinde absolut toate măsurile legale ce se impun pentru salvgardarea acestui brand și a acestui post de radio.

Indiferent de rezultatul demersurilor, indiferent de numele pe care îl vom purta în viitor, calitatea programelor noastre nu va avea de suferit, emisia postului nostru nu se va întrerupe, iar mesajele noastre vor fi aceleași și pe viitor. Cele ale unui post Radio România!”, au mai subliniat reprezentanții Radio Chișinău.

Amintim că, la 27 aprilie 2022, Consiliul Municipal Chișinău a refuzat extinderea termenului de utilizare a toponimicului „Chișinău” în denumirea postului „Radio Chișinău”.

Preluat: https://infoprut.ro/91056-radio-chisinau-reactie-la-decizia-consiliului-municipal-chisinau-privind-denumirea-postului.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: