Radio Chișinău, filiala Radio România, ar putea rămâne fără denumire

Radio Chișinău, filiala Radio România, ar putea rămâne fără denumire ca urmare a unei decizii buclucașe a Consiliului Municipal Chișinău. 

„Primăria (Consiliul Municipal) Chișinău a refuzat extinderea termenului de utilizare a cuvântului Chișinău în denumirea postului de radio, Radio Chișinău, filiala Radio România”, a anunțat Andrei Spînu, vicepremierul Republicii Moldova, care a prezenta o serie de documente ce confirmă acest fapt.

În respectivele documente se menționează că potrivit unei decizii a Consiliului Municipal Chișinău din 25 ianuarie 2012, postul de radio a primit dreptul de a folosi toponimicul „Chișinău” în denumirea sa pentru o perioadă de 10 ani. Termen care ar fi expirat la începutul acestui an.

Prin urmare, la 27 aprilie 2022, Consiliul Municipal Chișinău a examinat o solicitare privind prelungirea dreptului de utilizare a simbolisticii locale, mai exact a toponimicului „Chișinău” în denumirea „Radio Chișinău” și a respins-o cu votul majorității consilierilor.

În acest sens, vicepremierul R. Moldova a venit cu un mesaj pentru Ion Ceban, primarul municipiului Chișinău, care a solicitat de nenumărate ori ajutorul României pentru implementare diverselor proiecte.

Ion, nu e frumos! Data viitoare când mergi după proiecte în România, te rog să nu uiți de această decizie”, a precizat Andrei Spînu.

Amintim că Radio Chișinău este un post de radio din Republica Moldova ce aparține de Societatea Română de Radiodifuziune. Primul post de radio de la Chișinău a fost inaugurat de Radiodifuziunea Română pe 8 octombrie 1939 sub numele de Radio Basarabia, iar după 72 de ani SRR a reînnodat tradiția prin inaugurarea emisiei Radio Chișinău la 1 decembrie 2011.

Preluat: https://infoprut.ro/91003-radio-chisinau-filiala-radio-romania-ar-putea-ramane-fara-denumire.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: