Proiectele de dezvoltare regională dintre R. Moldova și România, discutate la Forumul Transfrontalier de la Iași ~ InfoPrut

În perioada 14-15 aprilie, Consiliul Județean Iași a organizat Forumul Transfrontalier – oportunități de accesare a fondurilor europene prin Programul Operațional Comun România – Republica Moldova 2021 – 2027, la care au participat autorități de pe ambele maluri ale Prutului.

„Consiliul Județean își dorește să ofere modele de bună practică, astfel încât să putem identifica proiecte comune pentru a accesa fondurile disponibile. Acest forum este încă o piatră la temelia relațiilor de colaborare între unitățile administrative române și cele din Republica Moldova. Împreună putem contribui la dezvoltarea comunităților noastre”, declara președintele CJ, Costel Alexe, la începutul lunii aprilie.

La evenimentul de la Iași au participat, printre alții, și Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale de la Chișinău, dar și vicepreședintele raionului Cimișlia, Tatiana Aramă și șeful Direcției Economie și Atragerea Investițiilor, Vasile Sidor.

„Am ținut să merg la acest eveniment, în contextul în care avem o serie de proiecte de infrastructură inițiate cu România, și în mod special cu Iași. Cu atât mai mult că depunem eforturi cu echipa mea să atragem tot mai multe fonduri europene, prin programele promovate de guvernul român. Avem proiecte inițiate în infrastructura drumurilor, prin construcția podului de la Ungheni. Avem proiecte de alimentare cu apă și canalizare, cu ajutorul companiei ApaVital. Avem și proiecte culturale care ne unesc tot mai mult pe o cale sigură europeană”, a scris Spînu pe Facebook.

Programul Operațional Comun România-Republica Moldova 2021-2027 este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate și prevede un buget de 81 milioane de euro.

POC este destinat zonei aflate la frontiera dintre România și Republica Moldova și contribuie la atingerea obiectivului general al Instrumentului European de Vecinătate – evoluția  către o regiune de prosperitate și bună vecinătate, realizată prin acțiuni de cooperare transfrontalieră în beneficiul statelor membre și a celor din vecinătatea UE.

Preluat: https://infoprut.ro/89309-proiectele-de-dezvoltare-regionala-dintre-r-moldova-si-romania-discutate-la-forumul-transfrontalier-de-la-iasi.html

Lasă un răspuns