Procuratura a intentat dosar penal pentru presupusa corupere a lui Dodon de către Plahotniuc

Procuratura Generală a intentat un dosar penal pe cazul presupusei coruperi a fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon de către Vladimir Plahotniuc, în vara anului 2019, transmite Anticorupție.md.

Decizia respectivă a fost luată a doua zi după ce Curtea de Apel Chișinău a dat curs plângerii fostului deputat Iurie Reniță, obligând procurorii să pornească urmărirea penală în acest caz.

„Procurorul general interimar a anulat ordonanţa de neîncepere a urmăririi penale şi a emis o ordonanţă privind intentarea unui dosar penal. Până acum, nu a fost pornit un dosar penal în acest caz”, a precizat Mariana Cherpec, ofițerul de presă al Procuraturii Generale, pentru portalul Anticorupție.md.

Potrivit sursei citate, reprezentanta Procuraturii a mai comunicat că dosarul penal nu a fost intentat pe numele lui Igor Dodon, dar asupra cazului în care figurează mai multe persoane.

Amintim că în anul 2020, Iurie Reniță, pe atunci deputat în Parlamentul de la Chișinău, a publicat niște secvențe video în care apar Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc. În imaginile, care ar fi din anul 2019, este surprins momentul în care fostul lider al PD îi oferă socialistului Dodon, pe atunci președinte al R. Moldova, o pungă cu un conținut necunoscut, din care acesta ar urma să plătească „niște salarii” pentru PSRM.

Ulterior, Procuratura Anticorupție de la Chișinău a inițiat un proces penal pe acest caz, iar câteva zile mai târziu a anunțat că în rezultatul examinării materialelor acumulate s-a dispus neînceperea urmăririi penale pe motiv că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni. Instituția a precizat că nu a fost posibil de stabilit conținutul sacoșei, precum și persoana care a făcut înregistrarea video, fapt determinant pentru urmărirea penală și înaintarea vreunei acuzații.

Preluat: https://infoprut.ro/90743-procuratura-a-intentat-dosar-penal-pentru-presupusa-corupere-a-lui-dodon-de-catre-plahotniuc.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: