Primele antene produse de Space X, compania lui Elon Musk, au ajuns în R. Moldova ~ InfoPrut

Primele antene produse de Space X, companie deţinută de miliardarul american, Elon Musk, au ajuns în Republica Moldova. Două dintre acestea au şi fost instalate la centrele pentru refugiaţi de la Palanca, aşa că toţi cei care se află în această zonă a frontierei beneficiază acum de internet gratuit, notează TVR Moldova.

În total, vor fi instalate 30 de antene la centrele pentru refugiaţi din Republica Moldova, toate fiind donate de compania care revoluţionează lumea digitală. Echipamentul oferit de Space X se conectează la Internet de viteză înaltă prin intermediul celor peste 1500 de sateliţii lansaţi in spaţiu de către compania Starlink.

Antenele SpaceX au fost aduse în Republica Moldova după ce s-au dus tratative directe cu compania lui Elon Musk. Discuţiile au fost începute de John Maximciuc, american stabilit de ceva vreme în Republica Moldova.

„Cred că el a trimis deja 1000 de kituri în Ucraina. Are câteva sute la frontieră în Polonia şi mai sunt şi în România. Şi noi am spus: hei, uite-te spre Moldova! Noi avem mai mulţi refugiaţi decât toţi şi el a fost de acord. Ne-a trimis 30 de kituri”, a subliniat antreprenorul.

Echipamentul de ultimă generaţie oferit Republicii Moldova a fost instalat cu uşurinţă de inginerii locali, iar primele teste s-au făcut la doar câteva minute de la conectare.  Inovaţia i-a luat prin surprindere şi pe cetăţenii străini prezenţi la Palanca.

Alte 28 de antene urmează să fie instalate în taberele pentru refugiaţi de la Giurgiuleşti, Cahul; Pîrliţa, Făleşti, Calaraşovca, Ocniţa şi la Centrul de cazare al Biroului de migraţiune şi Azil din Chişinău. Asemenea antene au fost donate şi Ucrainei, după ce ministrul ucrainean al digitalizării i-a scris lui Elon Musk pe Twitter. În total compania americană a oferit Ucrainei, României şi Poloniei peste o mie de seturi-terminale de utilizator Starlink.

Preluat: https://infoprut.ro/89409-primele-antene-produse-de-space-x-compania-lui-elon-musk-au-ajuns-in-r-moldova.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: