Președinții Klaus Iohannis și Maia Sandu acordă înaltul patronaj unor proiecte culturale realizate de România și Republica Moldova

Președintele României, Klaus Iohannis, și președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, au acordat astăzi, 9 mai, de Ziua Europei, Înaltul Patronaj pentru două proiecte culturale care se vor desfășura în cursul anului 2022 la Chișinău. 

Cele două evenimente sunt Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2022 și Reuniunea Teatrelor Naționale Românești.

Potrivit Administrației Prezidențiale a României, proiectele respective „marchează comuniunea de istorie, limbă, cultură şi aspiraţii europene dintre România și Republica Moldova”.

Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău 2022, care se va desfășura în perioada 31 august – 4 septembrie, este un eveniment de promovare a lecturii și a cărții româneşti în Republica Moldova, organizat de Asociația Editorilor din România, în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova.

Reuniunea Teatrelor Naționale Românești, ediția a VII-a, care se va desfășura în perioada 15-25 septembrie, este un eveniment organizat de Teatrul Național „Mihai Eminescu” din Chișinău, cu sprijinul Ministerului Culturii din România și al Institutului Cultural Român.

Preluat: https://infoprut.ro/90288-presedintii-klaus-iohannis-si-maia-sandu-acorda-inaltul-patronaj-unor-proiecte-culturale-realizate-de-romania-si-republica-moldova.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: