Președintele României salută recomandarea Comisiei Europene privind Ucraina și R. Moldova

Președintele României, Klaus Iohannis, a salutat recomandarea Comisiei Europene de a acorda Ucrainei și Republicii Moldova statutul de state candidate la aderarea la Uniunea Europeană. 

După luni intense de dialog și coordonare, sunt bucuros să salut opiniile Comisiei Europene cu privire la acordarea statutului de state candidate Ucrainei și Republicii Moldova. Este un bine-meritat pas înainte pentru cetățenii Ucrainei și Republicii Moldova. Continuăm să susținem activ integrarea Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei în familia UE”, a scris președintele Klaus Iohannis pe Twitter.

Amintim că astăzi Comisia Europeană a recomandat ca Ucraina și Republica Moldova să primească statutul de candidat, un pas simbolic pe drumul lung către aderarea la Uniunea Europeană. Totuși, o decizie politică finală este așteptată la Consiliul European de săptămâna viitoare.

În acest sens, Maia Sandu a declarat astăzi că mizează pe faptul că, la reuniunea din 23-24 iunie a Consiliului European, statele membre ale UE vor sprijini recomandarea Comisiei Europene și vor acorda R. Moldova statutul de stat candidat.

Republica Moldova a depus o cerere de aderare la Uniunea Europeană pe 3 martie, urmând demersurile asemănătoare ale Ucrainei și Georgiei.

Preluat: https://infoprut.ro/91895-presedintele-romaniei-saluta-recomandarea-comisiei-europene-privind-ucraina-si-r-moldova.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: