Președintele Parlamentului de la Chișinău, promisiuni privind dialogul cu Rusia

Actuala guvernare din Republica Moldova își dorește să stabilească un contact permanent cu Federația Rusă. Declarația a fost făcută de Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău, care a remarcat că până acum monopolul privind dialogul cu Rusia era deținut de socialiștii lui Dodon. 

Totodată, președintele Parlamentului de la Chișinău a subliniat că nu a primit nicio invitație de la oficialii de la Moscova cu privire la o eventuală vizită de lucru, dar nici el nu a inițiat vreo discuție în acest sens.

Cred că, în timpul cel mai apropiat, ne vom intersecta pe platforme multilaterale, vom stabili un dialog și vom conveni și asupra unei eventuale întâlniri la noi sau la ei. Vă spun cu toată responsabilitatea că dorim să stabilim un contact permanent cu ei. Până în prezent, fiind o altă guvernare, cumva monopolul privind dialogul cu Federația Rusă era asigurat de altcineva, dar acum noi trebuie să comunicăm din prima sursă, să spunem care sunt obiectivele și politicile noastre, să le argumentăm. Trebuie să demonstrăm, o dată în plus, că suntem parteneri predictibili”, a declarat Igor Grosu pentru presa de la Chișinău.

Menționăm că, în urma victoriei obținute la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, Partidul Acțiune și Solidaritate, o formațiune pro-europeană, deține majoritatea în Parlamentul de la Chișinău, având 63 de deputați. Astfel, comuniștii lui Voronin și socialiștii lui Dodon, pe care a mizat Moscova, au obținut un scor rușinos la acest scrutin și au trecut în opoziție.

Rusia a venit cu o reacție la rezultatul alegerilor parlamentare din Republica Moldova, subliniind că este gata să coopereze cu noile autorități de la Chișinău. 

Preluat: https://infoprut.ro/81172-presedintele-parlamentului-de-la-chisinau-promisiuni-privind-dialogul-cu-rusia.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: