Președintele Maia Sandu, după ce un nou ajutor acordat de România a ajuns în R. Moldova

Președintele Maia Sandu a venit cu un mesaj de mulțumire pentru România, după ce prima tranșă din ajutorul umanitar sub formă de motorină promis de autoritățile de la București, a ajuns luni, 17 mai 2021, în Republica Moldova. 

„Prima tranșă de 1.200 de tone din cele 6.000 de tone de motorină donate de România Republicii Moldova a ajuns la stația Ocnița de unde Agenția Rezerve Materiale trebuie să asigure distribuția acesteia către agricultori. Mulțumim, domnule Președinte Klaus Iohannis, domnule Prim-ministru Florin Cîțu! Mulțumim, România, pentru că ne ești alături și în vremuri grele, și în vremuri bune”, a declarat președintele R. Moldova.

Totodată, șeful statului a dat asigurări că ajutorul acordat de România atât de necesar agricultorilor afectați de secetă va fi distribuit în mod corect și transparent. „Vom monitoriza atent procesul de distribuție a motorinei – acest ajutor trebuie să ajungă cât mai repede la agricultorii care au cea mai mare nevoie. Agenția Rezerve Materiale trebuie să asigure un proces transparent și corect”, a recomandat Maia Sandu.

Amintim că la 8 februarie 2021, Guvernul României a aprobat acordarea unui ajutor umanitar, cu titlu gratuit, pentru Republica Moldova, destinat susținerii agricultorilor afectați de secetă, care vor beneficia de 6000 de tone de motorină. S-a întâmplat după ce la sfârșitul anului trecut, în cadrul vizitei oficiale efectuate la Chișinău, președintele României, Klaus Iohannis, a făcut o promisiune în acest sens.

Ulterior, autoritățile de la Chișinău au anunțat că peste 3400 de producători agricoli din Republica Moldova au solicitat ajutor sub formă de motorină din partea României. Luni, 15 mai 2021, prima tranșă din această donație oferită de România a ajuns în R. Moldova.

Preluat: https://infoprut.ro/76767-presedintele-maia-sandu-dupa-ce-un-nou-ajutor-acordat-de-romania-a-ajuns-in-r-moldova.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: