Polițiștii din Ialoveni și Iași, susținuți în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020

120 de polițiști din raionul Ialoveni și județul Iași își vor putea dezvolta competențele și își vor consolida cooperarea la frontieră grație unui proiect în valoare de 209.570 de euro, bani din partea UE, dar și din România și Republica Moldova.

În cadrul proiectului vor fi organizate evenimente care vizează dezvoltarea capacităților pentru polițiștii din Ialoveni și Iași, pe următoarele teme: metode moderne de investigare și urmărire penală a lucrătorilor implicați în activitatea de cercetare penală; protecția și promovarea drepturilor omului; comunicarea cu membrii comunității.

De asemenea, pentru unitățile de poliție din România și din Republica Moldova vor fi achiziționate echipamente de operare și instalații proiectate pentru un răspuns rapid și eficient, sisteme informatice, imprimante multifuncționale și vehicule auto, notează Deschide.md.

În același context va fi organizată o campanie de conștientizare pentru locuitorii din Ialoveni și Iași pentru a crește nivelul de cunoștințe despre reglementările legale privind activitățile și responsabilitățile poliției în România și Republica Moldova.

Proiectul transfrontalier „Poduri pentru creșterea încrederii între poliție și cetățenii raionului Ialoveni și județului Iași” este implementat în perioada 14.07.2020 – 13.07.2021 de Consiliul raional Ialoveni, în parteneriat cu Asociația Internațională a Polițiștilor – Secția Română – Regiunea 1 Iași, finanțat în cadrul Programului Operațional Comun România – Republica Moldova 2014 – 2020, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate (ENI).

Preluat: https://infoprut.ro/66353-politistii-din-ialoveni-si-iasi-sustinuti-in-cadrul-programului-operational-comun-romania-republica-moldova-2014-2020.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: