Plângere oficială la ANC pentru retragerea cetățeniei române a premierului R. Moldova

Atacul furibund la adresa României lansat de premierul lui Igor Dodon de la Chișinău, Ion Chicu, nu a rămas fără ecou la București. De data aceasta, a fost depusă o plângere la Autoritatea Națională pentru Cetățenie pentru retragerea cetățeniei române a prim-ministrului Republicii Moldova.

Deputatul Constantin Codreanu a anunțat că a expediat luni plângerea la ANC și îi îndeamnă și alte persoane să facă același demers, în contextul în care „Orice autoritate sau persoană care are cunoștință de existența unui motiv pentru retragerea cetățeniei române poate sesiza, în scris, Comisia, având obligația să prezinte dovezile de care dispune”, așa cum este stipulat în articolul 32, alin. 1 din Legea 21/1991.

Retragerea cetățeniei este o reacție legală firească pe care autoritățile statului român sunt obligate să o aibă atunci când persoane care și-au redobândit cetățenia română aduc prejudicii imaginii României și lezează prestigiul țării noastre. Nu mai putem tolera la infinit românofobia celor care își redobândesc cetățenia română și beneficiază de toate avantajele pe care îl are un cetățean al unui stat membru al Uniunii Europene”, se arată în plângerea depusă de parlamentar.

Citiți aici documentul integral.

Preluat: https://infoprut.ro/62607-plangere-oficiala-la-anc-pentru-retragerea-cetateniei-romane-a-premierului-r-moldova.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: