Permisele de conducere din Republica Moldova, recunoscute în Lituania

Cabinetul de miniștri de la Chișinău a aprobat în ședința de miercuri, 24 noiembrie, Acordul între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Lituaniei cu privire la conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere, semnat la 7 octombrie 2021.

Prevederile respectivului acord vor oferi cetățenilor Republicii Moldova stabiliți permanent sau provizoriu în Lituania un șir de beneficii, cum ar fi scutirea de școlarizare și examinare suplimentară la schimbarea permiselor de conducere și de cheltuielile aferente acestui proces, libera circulație în traficul internațional, inclusiv prin facilitarea încheierii contractelor de muncă.

Un proiect foarte important pentru cetățenii din diaspora, conversiunea și recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere este o prioritate pentru noi, vă rog să continuăm să muncim în beneficiul cetățenilor noștri”, a punctat Natalia Gavrilița, prim-ministrul R. Moldova.

Acordul continuă măsurile de politică externă ale Republicii Moldova, orientate spre dezvoltarea și consolidarea bunelor relații cu statele membre ale Uniunii Europene. Astfel, prin intermediul acestui document, atât cetățenii Republicii Moldova cât și cei ai Lituaniei, vor beneficia de dreptul de a converti permisul de conducere, fără a susține examenele teoretice și practice, fapt care corespunde intereselor ambelor părți.

Preluat: https://infoprut.ro/83677-permisele-de-conducere-din-republica-moldova-recunoscute-in-lituania-3.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: