PAS: Este un conflict între „un Parlament nelegitim” și „un președinte votat de un milion de oameni

Partidul Acțiune și Solidaritate a anunțat că a luat act de decizia de astăzi a Curții Constituționale a R. Moldova și că va susține necondiționat toate demersurile președintelui Maia Sandu în căutarea soluțiilor pentru declanșarea anticipatelor.

Potrivit formațiunii politice, este vorba despre un conflict politic dintre două autorități ale statului – un Parlament nelegitim şi nereprezentativ pe de o parte şi un Preşedinte votat de un milion de oameni, mandatat să lupte cu acest Parlament nelegitim şi nereprezentativ.

Singura soluție sunt alegerile anticipate şi resetarea Parlamentului. Moldova nu poate fi lăsată pe mâinile lui Șor, Plahotniuc și Dodon. Moldova a trecut deja prin asta și toți cetățenii știu ce se întâmplă când hoții conduc statul – furtul miliardului, furtul aeroportului, sărăcie, scheme și abuzuri. Noi nu putem permite să ne întoarcem la acele vremuri. Atât timp cât un prim-ministru depinde de voturile lui Șor, Plahotniuc și Dodon în Parlament, activitatea acestuia este compromisă din start. Intenția acestor oameni nu este pentru a face legi, ci de a continua schemele și a fura cetățenii în continuare. PAS va susține necondiționat toate demersurile Președintei Maia Sandu în căutarea soluțiilor pentru declanșarea anticipatelor. Vom lupta alături de cetățeni pentru a scăpa Parlamentul și țara de hoți”, a mai punctat PAS.

Amintim că astăzi, magistrații Curții Constituționale au declarat drept neconstituțional decretul președintelui Maia Sandu privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița la funcția de premier. Astfel, Înalta Curte a obligat președintele R. Moldova să anunțe noi consultări cu fracțiunile parlamentare pentru desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru.

Decizia respectivă a fost luată în baza sesizării depuse la 12 februarie 2021 de deputații socialiști Vasile Bolea, Grigore Novac și Alexandr Suhodolski.

Preluat: https://infoprut.ro/74007-pas-este-un-conflict-intre-un-parlament-nelegitim-si-un-presedinte-votat-de-un-milion-de-oameni.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: