Parlamentul R. Moldova va primi consultanță din partea Parlamentului României, în contextul depunerii cererii de aderare la UE

Parlamentul de la Chișinău va beneficia de consultanță din partea Parlamentului României în vederea armonizării legislației naționale cu normele europene, în contextul depunerii cererii de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Inițiativa creării unui organism de consiliere și îndrumare, care să vizeze oferirea de sprijin Legislativului de la Chișinău, dar și altor instituții angajate în realizarea parcursului european al R. Moldova, a fost discutată în cadrul reuniunii Comisiei comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României.

Potrivit rezoluției adoptate după încheierea reuniunii, activitatea organismului de consiliere și îndrumare se va desfășura sub egida Parlamentului României. Acesta va asigura sprijinul necesar în depășirea deficiențelor aferente procesului de reforme către statul de drept, prin transferul de expertiză între cele două instituții legislative.

Amintim că reuniunea Comisiei Comune pentru integrare europeană dintre Parlamentul Republicii Moldova și Parlamentul României a avut loc pe 14 aprilie 2022.

În cadrul reuniunii au fost apreciate eforturile pe care le depune Republica Moldova la nivel guvernamental și parlamentar. Totodată, deputații din România au îndemnat statele UE la o mai profundă înțelegere a realităților și la păstrarea unui dialog permanent cu R. Moldova în vederea transferului de expertiză  în procesul de aderare.

Deputații de la Chișinău au apreciat susținerea autorităților de la București și au exprimat recunoștință României pentru disponibilitatea de a oferi sprijin Republicii Moldova.

Parlamentarii din ambele state s-au angajat să colaboreze mai strâns și mai eficient în parcursul european al Republicii Moldova.

Preluat: https://infoprut.ro/89297-parlamentul-r-moldova-va-primi-consultanta-din-partea-parlamentului-romaniei-in-contextul-depunerii-cererii-de-aderare-la-ue.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: