O româncă, prima femeie pilot-comandant în cadrul unui grup strategic NATO

În urmă cu 10 ani, locotenent-comandorul Simona Măierean a devenit prima femeie-pilot de supersonic din România. Acum, aceasta este și prima femeie din Europa care a obținut certificarea de pilot-comandant de aeronavă dintr-un grup strategic NATO.

În urmă cu două luni s-a aflat la manșa aeronavei C-17 Globemaster și după un zbor de aproximativ 40 de ore, a adus în țară 100.000 de combinezoane de protecție din Coreea de Sud”, anunță Forțele Aeriene Române.

Trebuie să ştii ce vrei, să mergi până la capăt. Să-ţi asumi toate greutăţile, să nu te opreşti la primul obstacol. În momentul în care ai un vis, îţi evaluezi toate posibilităţile”, a spus locotenent-comandorul Simona Măierean.

Locotenent-comandorul Simona Măierean a absolvit Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” în anul 2007, a obținut brevetul de pilot militar în anul 2008 la Școala de Aplicație „Aurel Vlaicu” și a fost repartizată la Baza 86 Aeriană Fetești.

În anul 2012 decide trecerea pe aeronavele de transport și devine pilot pe aeronava C 27 J Spartan la Baza 90 Transport Aerian Otopeni. Începând cu anul 2017, Simona face parte din Grupul de Transport Aerian Strategic (Heavy Airlift Wing) din cadrul programului Strategic Aircraft Capability.

Preluat: https://infoprut.ro/64212-o-romanca-prima-femeie-pilot-comandant-in-cadrul-unui-grup-strategic-nato.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: