O ediție a revistei românești „Timpul”, lansată la Chișinău ~ InfoPrut

Numărul 13 al revistei TIMPUL din România, ediția din Republica Moldova, a fost lansat în aceste zile la Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” din Chişinău. La eveniment a participat echipa redacțională, alături de regizorul Mihai Fusu şi dramaturgul Dumitru Crudu, notează TVR Moldova.

„Şi în numărul acesta, la fel publicăm un amplu interviu cu Grigore Semenciuc, un scriitor ucrainean de marcă. Şi pe lângă aceasta, înserăm şi fotografii din spectacolul „Requiem pentru Bucea” şi poezii de Grigore Semenciuc. Trebuie să vorbim, pentru că dacă nu vorbim înseamnă că suntem învinşi. Dacă nu vorbim înseamnă că ne năpădeşte frica şi ne apucă panica”, a declarat poetul și dramaturgul Dumitru Crudu.

Revista își păstrează formatul și publică poezii, tablete și proză.

„Ne-am propus ca în această revistă să se reunească întreaga cultură reprezentativă a Republicii Moldova, iar din februarie, din momentul când a început misiunea specială, lucrurile au luat o altă întorsătură. Am avut câteva numere care au fost dedicate integral culturii şi literaturii ucrainene şi a situaţii care se întâmplă acum acolo. Relatări din război, interviuri cu scriitori care locuiesc acum în Ucraina”, a precizat directoarea revistei „Timpul”, Maria Ivanov.

Revista „TIMPUL” apare lunar, cu sprijinul Guvernului României, a Bibliotecii Municipale „Bogdan Petriceicu Haşdeu”, dar şi a unor companii private. Revista este distribuită gratuit în biblioteci şi librării.

Preluat: https://infoprut.ro/91644-o-editie-a-revistei-romanesti-timpul-lansata-la-chisinau.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: