O echipă de investigatori din R. Moldova, vizită de studiu la Haga privind confiscarea bunurilor obținute ilegal ~ InfoPrut

O delegație a Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale din cadrul Centrului Național Anticorupție de la Chișinău întreprinde o vizită de studiu la Haga, Țările de Jos, alături de colegi din Procuratura Anticorupție și Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor.

Investigatorii de la Chișinău urmează să studieze metode noi privind urmărirea, înghețarea, sechestrarea, confiscarea și administrarea bunurilor, obținute pe cale infracțională, dar și aspecte legate de utilizarea abuzivă a monedelor virtuale.

Mai mulți experți și specialiști ai Institutului Interregional al Națiunilor Unite privind Crime și Justiție, precum și omologi ai Poliției naționale a Țărilor de Jos vor susține prelegeri tematice, prezentând metodele inovative din domeniul recuperării activelor infracționale. De asemenea, se va face un schimb de bune practici privind supravegherea și gestionarea bunurilor sechestrate, precum și pe segmentul investigațiilor ce vizează criptovalutele.

Totodată, vor fi stabilite noi puncte de contact cu instituțiile similare de peste hotare în vederea eficientizării cooperării externe în domeniul recuperării bunurilor, rezultate din activități ilegale.

Vizita este organizată de Institutul Interregional al Națiunilor Unite privind Crimă și Justiția cu scopul consolidării capacităților instituțiilor de drept din Republica Moldova în domeniul recuperării activelor infracționale și combaterii corupției.

Preluat: https://infoprut.ro/88815-o-echipa-de-investigatori-din-r-moldova-vizita-de-studiu-la-haga-privind-confiscarea-bunurilor-obtinute-ilegal.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: