Moscova acuză guvernanții de la Chișinău de ,,apucături totalitare”

Maria Zaharova, reprezentanta Ministerului rus de Externe, a venit cu o reacție la reținerea fostului președinte rusofil Igor Dodon, acuzând actuala guvernare proeuropeană de la Chișinău de „apucături totalitare”.

Oficialul rus a reiterat astăzi poziția Kremlinului privind faptul că reținerea lui Igor Dodon este „o chestiune internă a Republicii Moldova”, menționând totuși că Moscova urmărește cu atenție acest caz.

Noi sperăm că toate drepturile și libertățile lui Igor Dodon vor fi respectate. Altminteri, acest caz riscă să se transforme într-o reglare de conturi pe motive politice. Principalul motiv fiind apartenența lui Dodon la forțele politice din Republica Moldova, care pledează pentru dezvoltarea unui dialog constructiv și reciproc avantajos cu țara noastră”, a spus Zaharova în cadrul unui briefing. 

Mai mult, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe nu a pierdut ocazia să atace voalat  guvernarea proeuropeană de la Chișinău.

Totodată, vreau să subliniez că, cu cât politicienii se asociază mai mult cu valorile liberale occidentale, cu atât manifestă mai multe apucături totalitare în reglările lor de conturi cu oponenții. Acesta este deja un obicei trist”, a insinuat Maria Zaharova.

Amintim că procurorii anticorupție şi mascaţii de la SIS și CNA au descins, marţi dimineaţă, la domiciliul fostului președinte al R. Moldova, Igor Dodon, dar și la alte locaţii care au tangenţe cu fostul şef al statului.

Igor Dodon este bănuit de trădare de patrie, îmbogățire ilicită, corupere pasivă și finanțarea unui partid politic de către o organizație criminală. Astfel, după aproape 11 ore de percheziții, fostul președinte al PSRM a fost reținut pentru 72 de ore.

Preluat: https://infoprut.ro/90980-moscova-acuza-guvernantii-de-la-chisinau-de-apucaturi-totalitare.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: