Ministrul de Externe de la București: România va continua să sprijine efortul de reformă proeuropeană al R. Moldova

Bogdan Aurescu, ministrul de Externe de la București, a dat asigurări că România va continua să sprijine efortul de reformă proeuropeană al Republicii Moldova.

Reacția oficialului vine după ce astăzi Comisia Europeană a anunțat că recomandă statutul de candidat la Uniunea Europeană pentru Republica Moldova.

În acest sens, șeful diplomației de la București l-a felicitat pe omologul său de la Chișinău, Nicu Popescu, „pentru acest rezultat foarte bun pentru viitorul Republicii Moldova”.

România va continua să sprijine, ca și până acum, efortul de reformă proeuropeană al Republicii Moldova. Abia așteptăm să fim împreună – în Uniunea Europeană!”, a mai scris Bogdan Aurescu, ministrul de Externe de la București pe Twitter.

La rândul său, Nicu Popescu, șeful diplomației de la Chișinău, a mulțumit pentru tot sprijinul acordat de România. Mulțumesc mult pentru tot, dragă Bogdan Aurescu. România a fost, este şi va fi cel mai constant și dedicat susținător al R. Moldova. Mă bucură enorm de mult faptul că parteneriatul nostru strategic pentru integrare europeană are un impact hotărâtor”, a subliniat Popescu.

Amintim că astăzi, Comisia Europeană a recomandat ca Republica Moldova să primească statutul de stat candidat la aderarea la UE, cu condiția ca aceasta să realizeze „reforme importante”. După opinia Comisiei Europene, urmează ca liderii celor 27 de state membre să își exprime poziția pe marginea acestui subiect. Astfel, o decizie politică finală în acest sens este așteptată la Consiliul European din 23-24 iunie.

Preluat: https://infoprut.ro/91903-ministrul-de-externe-de-la-bucuresti-romania-va-continua-sa-sprijine-efortul-de-reforma-proeuropeana-al-r-moldova.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: