Ministrul Apărării al României, despre un eventual atac în Republica Moldova

Ministrul Apărării al României, Vasile Dîncu, a declarat marți seară că datele actuale nu indică un „pericol iminent” privind un atac asupra Republicii Moldova, precizând că autoritățile de la București țin legătura cu cele de la Chișinău.

Ceea ce se întâmplă în Transnistria – este adevărat, au fost doar patru evenimente în trei zile, patru evenimente izolate în Transnistria. Nu arată acestea un pericol iminent, și astăzi am comunicat și noi cu autoritățile din Republica Moldova, au anunțat și public: nu există date că va exista un atac în Republica Moldova. Însă faptul că se încearcă căutarea unor motive de intervenție sigur că nu este de natură să ne lase reci acest lucru. Autoritățile din Republica Moldova spun că situația este sub control, ei țin legătura și cu ucrainenii”, a explicat ministrul Vasile Dîncu pentru Digi24.

Amintim că situația în regiunea transnistreană a Republicii Moldova s-a tensionat după o serie de incidente care au avut loc acolo în perioada 25-27 aprilie. Maia Sandu, președintele Republicii Moldova, a declarat astăzi că „incidentele respective sunt îngrijorătoare și au fost provocate de forțe „pro-război” din interiorul regiunii transnistrene.

Aceste provocări au început la câteva zile după ce un general rus a recunoscut că unul din obiectivele Rusiei ar fi să preia controlul total asupra sudului Ucrainei pentru „o nouă ieșire” către regiunea transnistreană, unde potrivit lui se înregistrează „cazuri de intimidare a vorbitorilor de limba rusă”.

Preluat: https://infoprut.ro/90170-ministrul-apararii-al-romaniei-despre-un-eventual-atac-in-republica-moldova.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: