Miniştrii de Externe ai R. Moldova şi României, discuţie despre situația complicată din regiune ~ InfoPrut

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu, a avut o convorbire telefonică cu ministrul Afacerilor Externe al României, Bogdan Aurescu. Cei doi au discutat despre situaţia complicată din regiune generată de invazia rusă în Ucraina, precum şi evoluţiile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

„Relaţiile dintre Republica Moldova şi România cunosc astăzi cel mai sincer şi apropiat nivel din toată istoria recentă. Am discutat situaţia complicată din regiune generată de războiul din Ucraina, precum şi evoluţiile din regiunea transnistreană a Republicii Moldova, mulţumind României pentru sprijinul deplin pentru apelul la calm şi responsabilitate al autorităţilor de la Chişinău de a gestiona aceste evoluţii în mod responsabil şi transparent”, a scris ministrul Nicu Popescu pe pagina de Facebook.

De asemenea, oficialii s-au referit la parcursul ambiţios european al Republicii Moldova şi efortul experţilor în completarea chestionarului şi în parcursul ulterior de reforme şi modernizare pentru aderarea la Uniunea Europeană, alături de România.

Preluat: https://infoprut.ro/90026-ministrii-de-externe-ai-r-moldova-si-romaniei-discutie-despre-situatia-complicata-din-regiune.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: