Ministerul de Externe al R. Moldova își reconfirmă poziția la 200 de zile de la începutul invaziei ruse în Ucraina

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al Republicii Moldova a reamintit astăzi că în cele 200 de zile ale războiului de agresiune a Rusiei împotriva Ucrainei mii de civili nevinovați au fost uciși.

În acest sens, diplomația de la Chișinău a reiterat că „toți cei responsabili trebuie să fie trași la răspundere pentru acțiunile lor, în conformitate cu dreptul internațional”.

Populația civilă continuă să sufere mari pierderi în acest război, inclusiv ca urmare a atacurilor recente absolut nejustificate asupra infrastructurii civile din Harkov, care au lăsat fără electricitate mai multe regiuni din țara vecină. Acest comportament barbar, în totală desconsiderare a vieții civililor, trebuie să înceteze imediat” se arată într-o reacție a MAE de la Chișinău.

La rândul său și Nicu Popescu, ministrul de Externe al Republicii Moldova, a condamnat atacurile Rusiei asupra infrastructurii civile a Ucrainei, inclusiv asupra rezervelor de apă și asupra unei centrale termice din Harkov. „Să țintești civilii sau infrastructura vitală pentru ca ei să supraviețuiască este o crimă de război”, a subliniat oficialul într-o postare pe Twitter.

Menționăm că Rusia și-a intensificat duminică, 11 septembrie, atacurile asupra infrastructurii civile din Ucraina. În urma acestora, mai multe regiuni au rămas fără electricitate și apă.

Preluat: https://infoprut.ro/95126-ministerul-de-externe-al-r-moldova-isi-reconfirma-pozitia-la-200-de-zile-de-la-inceputul-invaziei-ruse-in-ucraina.html

Lasă un răspuns