Ministerul Afacerilor Externe de la București, despre declarațiile denigratoare ale premierului de la Chișinău: Sunt inacceptabile, inadecvate și lipsite de respect

„România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanțial Republicii Moldova, demonstrând solidaritate și fiind astfel alături, în mod concret, de cetățenii Republicii Moldova într-un moment foarte dificil.”. Acest aspect a fost reamintit de Ministerul Afacerilor Externe (MAE) de la București în contextul atacului premierului de la Chișinău la adresa României. 

MAE a calificat declarațiile șefului Executivului Republicii Moldova, Ion Chicu, drept inacceptabile, inadecvate și lipsite de respect. Această poziție a fost comunicată ambasadorului Republicii Moldova la București, Mihai Gribincea, care a fost convocat din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu la sediul Ministerului Afacerilor Externe, de către secretarul de stat Dan Neculăescu, dar și ministrului de externe de la Chișinău, Oleg Țulea, de către șeful diplomației de la București, Bogdan Aurescu.

MAE român consideră că acestea sunt complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul acestora. Declarațiile Prim-ministrului Ion Chicu sunt cu atât mai inadecvate cu cât, în contextul actual al pandemiei de COVID-19, România a oferit, în mod dezinteresat, un sprijin substanțial Republicii Moldova, demonstrând solidaritate și fiind astfel alături, în mod concret, de cetățenii Republicii Moldova într-un moment foarte dificil. MAE apreciază că aceste declarații denotă o profundă lipsă de respect la adresa României și a relației bilaterale privilegiate de Parteneriat Strategic pentru Integrarea Europeană a Republicii Moldova”, se arată într-un comunicat al ministerului.

MAE denunță limbajul rudimentar al prim-ministrului de la Chișinău, care nu aduce un serviciu bunăstării cetățenilor Republicii Moldova.

Așa cum a demonstrat inclusiv în această perioadă, România va fi și în viitor un pilon de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova”, a asigurat Ministerul Afacerilor Externe.

Stau și mă uit eu la băiețașii ăștia români oploșiți prin structurile europene, care vin cu „patronajul” peste noi… Ratați, nimic în viață și în țară realizat, numai de „adus mingi” buni… Ce-ai făcut june în țara ta, că geme de cea mai mare corupție din Europa? Ai numai în județul Suceava jumate din numărul de bolnavi COVID-19 înregistrați în toată țara mea. Și medici, cam tot atâți. Județele moldovenești au 40% din decedați din total pe România. Și de două ori mai mulți decedați moldoveni în dreapta Prutului, decât în stânga, deși numărul populației este egal”, a scris vineri premierul de la Chișinău pe Facebook, generând revoltă.

Preluat: https://infoprut.ro/62580-ministerul-afacerilor-externe-de-la-bucuresti-despre-declaratiile-denigratoare-ale-premierului-de-la-chisinau-sunt-inacceptabile-inadecvate-si-lipsite-de-respect.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: