Mihai Eminescu, comemorat și de românii din Cernăuți

În data de 15 iunie 2022, de ziua trecerii la eternitate a poetului nepereche, Mihai Eminescu la Cernăuți tradițional a fost organizată o suită de manifestări, deși mai puține ca de obicei luându-se în considerație situația dificilă din țară, transmite Bucpress

Toate manifestările prilejuite comemorării Luceafărului poeziei românești au fost organizate de Societatea pentru Cultura și Literatura Română în Bucovina „Mihai Eminescu”, cu susținerea Consulatului General al României la Cernăuți și a tuturor societăților național-cuturale, care funcționează în ținut.

Mai întâi de toate au avut loc depuneri de flori la bustul Poetului din curtea Casei lui Aron Pumnul, după care a vorbit cu mare însuflețire Irina Loredana Stănculescu, Consulul general al României la Cernăuți, subliniind că omagierea geniului poeziei românești astăzi ca niciodată are o importanță indiscutabilă. Urmând depunerile de flori la statuia lui Mihai Eminescu din centrul orașului Cernăuți la care s-au alăturat și reprezentanți ai puterii locale.

Cei prezenți au fost invitați la Colocviul Eminescu, cu participarea unor savanți, ziariști, oameni de cultură, muzeografi, artiști. Colocviul a avut loc la sediul Societății pentru Cultură și Literatură română în Bucovina „Mihai Eminescu”, unde a fost expusă masca mortuară a lui Mihai Eminescu.

Eminescu vine întotdeauna să ne adune, să ne unească, să ne spună că există, totuși, lucruri sfinte pentru care merită să trăim, să iubim și să sperăm.

Preluat: https://infoprut.ro/91783-mihai-eminescu-comemorat-si-de-romanii-din-cernauti.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: