Mesaj de la Chișinău pentru Simion: „Iartă-ne frate George, iertați-ne frați români de dincolo de Prut”

Valeriu Munteanu, vicepreședinte al Partidului Alianța pentru Unirea Românilor și fost ministru al Mediului de la Chișinău, a venit cu o reacție după ce George Simion, deputat în Parlamentul României, nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova.

 „Unionistul, deputatul în Parlamentul României, președintele AUR și lider al opoziției de la București George Simion, venit în delegație oficială în Republica Moldova a fost oprit pe Aeroportul Internațional Chișinău, interzicându-i-se intrarea în Republica Moldova. Interdicția absurdă (ultima) se trage încă din anul 2018, pusă de regimul binomului cleptocrat Plahotniuc-Dodon, dar din câte vedem este asumată plenar și de actuala guvernare, ori zecile de demersuri administrative și în justiție (mai ales) din ultimul an nu au reușit să anuleze interdicția impusă de Plahotniuc pe motiv că, chipurile George Simion, acționând în favoarea și în interesul statului român, contribuie (prin activitatea unionistă) la dispariția statului Republica Moldova, întru unirea cu România”, a declarat Valeriu Munteanu.

El a mai adăugat că sângele apă nu se face, ori unirea Basarabiei cu România nu poate fi oprită de nicio interdicție administrativă.

 „Guvernarea de la Chișinău a picat azi un mare test, cel al înțelegerii cum funcționează cu adevărat statul român, al cărei cetățeni sunt mai marii (de azi) ai acestei republici. O să înțeleagă în mod sigur, dar atunci va fi târziu și în reverberații febrile din categoria „mintea cea de pe urmă a moldoveanului”. Iartă-ne frate George, iertați-ne frați români de dincolo de Prut”, a mai spus Munteanu.

Amintim că liderul AUR George Simion nu a fost lăsat să intre în Republica Moldova, deși ar fi trebuit să participe, sâmbătă, 18 iunie, la ședința comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova, la Chișinău.

Preluat: https://infoprut.ro/91916-mesaj-de-la-chisinau-pentru-simion-iarta-ne-frate-george-iertati-ne-frati-romani-de-dincolo-de-prut.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: