Medalii pentru România și Republica Moldova la Campionatul European de box pentru tineret ~ InfoPrut

Boxerii din România și Republica Moldova au cucerit medalii la Campionatele Europene de box pentru tineret de la Sofia.

Boxerul basarabean Ianuş Caravan a devenit vicecampion european printre tineret, după ce a obţinut trei victorii în categoria de greutate 63,5 kg, cu elveţianul Simon Meyer, grecul Kosturos Panagia şi letonul Renat Sarovs, fiind învins în finală de georgianul Demur Karadjaya, potrivit olympic.md.

Un alt pugilist din Tiraspol Nicolai Burduja a cucerit medalia de bronz la Europenele de la Sofia. Pe treapta a treia a podiumului de premiere a urcat şi Ilie Argatu din Comrat. El a evoluat în categoria de greutate 51 kg.

Pugiliştii din România Doruleţ Ţiu şi Crinuţa Andra Nicoleta Sebe s-au calificat în semifinalele Campionatelor, performanță ce le asigură medalii. Anterior, Florin Ioniţă și-a asigurat și el o medalie la competiția din capitala Bulgariei.

La categoria 71 kg, Doruleţ Ţiu l-a învins marţi, în sferturi, pe slovacul Roman Horvath, la puncte, cu 4-1. În competiţia feminină, Crinuţa Andra Nicoleta Sebe a debutat cu o victorie prin KO tehnic în prima repriză a meciului din sferturile categoriei 66 kg, marţi, împotriva bosniacei Amela Halilovic.

Florin Ioniţă îşi asigurase şi el o medalie anterior la Europene, el împreună cu Țiu și Sebe fiind singurii români rămaşi în competiţie.

Marţi, la categoria 51 kg, în sferturi, Vlad-Constantin Şchiopu a fost învins de basarabeanul Ilie Argatu, la puncte (0-5). Ionuţ Marian Pavel a cedat şi el în faţa turcului Ahmet Pekel (0-5), în sferturile categoriei 54 kg. Ionuţ Chiriac a pierdut la puncte (1-4) meciul cu germanul Arian Gohar Shenason Esfahani, în sferturile categoriei 57 kg.

Preluat: https://infoprut.ro/89657-medalii-pentru-romania-si-republica-moldova-la-campionatul-european-de-box-pentru-tineret.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: