Mărţişoare confecţionate de elevi din R. Moldova, purtate de femeile din Parlamentul European ~ InfoPrut

Cele peste 300 de femei cu mandat de europarlamentar vor purta mărţişoare confecţionate de elevi din raionul Hânceşti. În acest fel, Asociaţia „Alianţa pentru Sprijinirea Basarabiei” a hotărât să promoveze tradiţiile româneşti şi în statele Uniunii Europene. Au fost premiaţi elevii care au confecţionat cele mai frumoase mărţişoare, notează TVR Moldova.

Concursul „Mărţişorul European – 2021” a fost organizat de europarlamentarul Maria Grapini şi Asociaţia „Alianţa pentru Sprijinirea Basarabiei”, condusă de basarabeanul Gheorghe Furdui.

„Eu spun că trebuie să ne conservăm tradiţiile şi am început să fac această expoziţie de mărțișoare în Parlamentul European împreună cu R. Moldova acum 4 ani cred. Acum, însă, fiind pandemie, noi nu mai putem să facem în Parlamentul European acţiuni şi discutând cu domnul Furdui, am zis că putem face altfel. Ideea a fost să dăm elevilor tema să conceapă aceste mărţişoare”, a declarat europarlamentarul Maria Grapini.

Mărţişoarele pentru femeile din Parlamentul European au fost confecţionate de elevii de la liceul „Ştefan Holban”, de la gimnaziul „Dumitru Creţu” din satul Cărpineni, dar şi de cei de la gimnaziul din satul Paşcani, raionul Hânceşti.

Elevii care au făcut cele mai frumoase mărţişoare au fost premiaţi cu bani şi cărţi.

„Am confecţionat acest mărţişor pentru că este un simbol al reînoirii, speranţei, dăruit să aducă noroc la început de primăvară. Am ales să confecţionez acest mărţişor sub formă de porumbei, pentru că simbolizează pacea, puritatea, fericirea şi speranţa”, a declarat una dintre fetițe.

Până pe 8 martie, femeile din Parlamentul European vor primi mărţişoarele confecţionate de elevii din Hânceşti, inclusiv câte o notă informativă despre semnificaţia simbolului primăverii la români.

Preluat: https://infoprut.ro/74216-martisoare-confectionate-de-elevi-din-r-moldova-purtate-de-femeile-din-parlamentul-european.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: