Liceu din Glodeni, conferinţă dedicată împlinirii a 103 ani de la Unirea Basarabiei cu România ~ InfoPrut

Liceul Teoretic „Vasile Coroban” din oraşul Glodeni a organizat o conferință online „De-ar şti Prutul să doinească”, dedicată împlinirii a 103 ani de la Unirea Basarabiei cu România, printre invitați fiind și Consulul general al României la Bălți și profesori din Botoșani.

Profesorii şi elevii liceului din Glodeni au prezentat discursuri, reportaje şi recitaluri în care au evocat limba română şi au reliefat pagini din istoria neamului românesc şi a literaturii române.

Mesaje de salut au prezentat dna Liliana Leucă, director IP Liceul Teoretic „Vasile Coroban” din oraşul Glodeni, Excelenţa Sa Domnul Petrişor-Ionel Dumitrescu, Consulul general al României la Bălţi, dl Ion Cojocari, preşedintele raionului Glodeni, dna Mirela-Ofelia Săndulescu, directorul Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga” din oraşul Botoşani, dna Jeni Boicu, profesoară la acelaşi liceu din Botoşani şi PS Antonie, Episcop de Bălţi.

La sfârşitul Conferinţei, PS Antonie a adus cuvinte de mulţumire corpului didactic de la Liceul Teoretic „Vasile Coroban” din oraşul Glodeni pentru organizarea Conferinţei şi pentru munca lor jertfelnică, pe care o depun zilnic, pentru a instrui tânăra generaţie, apreciind, de asemenea, şi gradul de pregătire a elevilor şi calitatea discursurilor prezentate.

Preluat: https://infoprut.ro/76068-liceu-din-glodeni-conferinta-dedicata-implinirii-a-103-ani-de-la-unirea-basarabiei-cu-romania.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: