Letonia și Estonia recunosc oficial acțiunile Rusiei în Ucraina drept „genocid” ~ InfoPrut

Parlamentele Estoniei și Letoniei au recunoscut oficial acțiunile Rusiei în Ucraina drept „genocid” împotriva națiunii ucrainene, relatează The Guardian.


Parlamentul estonian a declarat într-o rezoluție că „crime de război sistematice și masive” au fost comise împotriva națiunii ucrainene de către forțele armate ale Rusiei, scrie HotNews.ro.

„Aceste crime sunt incitate ideologic de conducerea politică și militară a Rusiei și de autoritățile sale naționale de propagandă”, se arată în document.

Parlamentul estonian a mai spus că în teritoriile unde trupele ruse s-au retras, soldații ruși au comis „acte de genocid”. Acestea au constat în crime, rapiri, deportări, închisoare, torturi, violuri și profanarea cadavrelor.

De asemenea, Parlamentul Letoniei a adoptat în unanimitate o declarație în care a numit acțiunile Rusiei în Ucraina un act de genocid.

Parlamentarii letoni s-au referit la dovezi ample ale „crimelor brutale în masă” comise de armata rusă: „Uciderea, tortura, abuzul sexual asupra civililor ucraineni, inclusiv a femeilor și copiilor în Bucha, Irpin, Mariupol și în alte părți”.

Preluat: https://infoprut.ro/89593-letonia-si-estonia-recunosc-oficial-actiunile-rusiei-in-ucraina-drept-genocid.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: