Lecție rapidă și scurtă pentru Ion Chicu: Pensia unui profesor din R. Moldova, de cinci ori mai mică decât venitul unui muncitor din România

Ion Chicu a dat dovadă din nou de incompetență, atunci când a declarat că „Republica Moldova și România au încă foarte multe de făcut pentru a îmbunătăți viața oamenilor, care trăiesc în aceste două țări.” De această părere este Moni Stănilă, scriitoare din România stabilită în Republica Moldova, care a comentat declarațiile făcute de premierul de la Chișinău după întrevederea cu ambasadorul Daniel Ioniță. 

E ca și cum Orban ar spune: „România și Germania au încă foarte multe de făcut pentru a îmbunătăți viața oamenilor, care trăiesc în aceste două țări.” În Moldova pensia unui profesor cu gradul I, cu peste 40 de ani de predat, e 100 de euro. În România un muncitor care a ajuns spre 40 de ani de muncă are de cinci ori mai mult. Să vorbim de salariul minim pe economie? Alocațiile copiilor? Despre faptul că alimentele sunt mai ieftine în România? N-am auzit! Noapte bună, Moldova!”, a punctat Moni Stănilă.

Totodată, scriitoarea i-a reamintit premierului Ion Chicu că Bucureștiul nu s-a amestecat în (pseudo)politica de la Chișinău, „ci un europarlamentar a făcut-o, dar nu putem cere de unde nu se știe (vrea)”.

Preluat: https://infoprut.ro/62663-lectie-rapida-si-scurta-pentru-ion-chicu-pensia-unui-profesor-din-r-moldova-de-cinci-ori-mai-mica-decat-venitul-unui-muncitor-din-romania.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: