Klaus Iohannis, la Riga: România va sprijini apropierea Ucrainei de Inițiativa celor Trei Mări, va pleda pentru un tratament similar și pentru Republica Moldova ~ InfoPrut

România va sprijini apropierea Ucrainei de Inițiativa celor Trei Mări, va pleda pentru un tratament similar și pentru Georgia și Republica Moldova, a anunțat președintele României, Klaus Iohannis, la Summitul Inițiativei celor Trei Mări și la cea de-a patra ediție a Forumului de Afaceri I3M, organizate de Republica Letonia, la Riga. 

„În 2018, am organizat cu succes, atunci, la București, Summitul și Forumul de Afaceri, iar cinci ani mai târziu, în 2023, România va găzdui din nou acest eveniment important. Această decizie, pe care am anunțat-o astăzi în plenul reuniunii noastre, reconfirmă importanța majoră pe care România o acordă acestui format regional de cooperare. Preluarea mandatului de organizare a evenimentelor Inițiativei de anul viitor readuce la Marea Neagră centrul decizional al Inițiativei“, a declarat Iohannis, alături de președintele Letoniei, Egils Levits, și președintele Poloniei, Andrzej Duda, potrivit Calea Europeană.

Având în vedere că una dintre temele de discuție ale summitului a vizat participarea Ucrainei, ca partener al Inițiativei, la proiectele de interconectare ale regiunii celor trei mări, președintele României a asigurat că „România va analiza toate posibilitățile prin care Inițiativa poate ajuta Ucraina”.

În același timp, a subliniat Iohannis, România are „convingerea fermă” că și Republica Moldova și Georgia trebuie să primească același sprijin.

Preluat: https://infoprut.ro/92002-klaus-iohannis-la-riga-romania-va-sprijini-apropierea-ucrainei-de-initiativa-celor-trei-mari-va-pleda-pentru-un-tratament-similar-si-pentru-republica-moldova.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: