Jurnalistă de la TVR Moldova, distincție din partea Episcopiei Basarabiei de Sud

Tatiana Slivca, realizatoarea emisiunii ,,Tradiții” de la TVR Moldova, a primit Ordinul eparhial ,,Crucea Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” pentru mireni din partea Episcopiei Basarabiei de Sud.

Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a oferit această distincție la liturghia de sfințire a Bisericii ,,Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Alexandru Ioan Cuza, raionul Cahul. Evenimentul a avut loc joi, 9 iunie, în prezența unui sobor de ierarhi din Republica Moldova și România, transmite TVR Moldova.

,,Această distincție o înmânez misionarilor laici în care se înscriu și jurnaliștii noștri ortodocși, care prezintă obiectiv lucrarea bisericii în societate. Noi ne confruntăm cu o mare problemă, presa aproape că este distanțată de ceea ce se întâmplă în comunitățile noastre și mai ales în viața parohiilor. Vreau să mulțumesc, pe această cale, Televiziunii Române de la Chișinău, TVR Internațional și corespondenților care activează la Cahul și în alte locuri, pentru activitatea lor. Fără prezența lor, multe lucruri nu ar fi cunoscute de către frații noștri basarabeni din zona de nord sau centru. Prin promovarea tradițiilor, a culturii și a limbii române, păstrăm valorile identității noastre. Ei consolidează ființa noastră națională și ne ajută să dăinuim și să supraviețuim tuturor provocărilor care vin în fața noastră”, a spus PS Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud.

La rândul său, Tatiana Slivca,  jurnalistă de la TVR Moldova, a menționat că distincția respectivă o motivează să-și continue calea în acest domeniu față de care are cu adevărat o apropiere sufletească.

Una dintre misiunile importante ale Televiziunii Române este promovarea celor mai înalte valori spirituale ale neamului nostru, valorile creștine. Acest deziderat este înfăptuit cu grijă și de către echipa TVR Moldova, care reflectă în emisiuni și reportaje evenimentele importante organizate de Mitropolia Basarabiei, parte a Patriarhiei Române. Mulțumesc tuturor colegilor pentru o frumoasă conlucrare, încredere, dedicație”, a adăugat jurnalista.

Emisiunea „Tradiții” de la TVR Moldova, realizată și prezentată de jurnalista Tatiana Slivca, este un program despre comorile spirituale moștenite de la străbuni care pune în valoare patrimoniul național și promovează obiceiurile românilor de pe ambele maluri ale Prutului.

Preluat: https://infoprut.ro/91673-jurnalista-de-la-tvr-moldova-distinctie-din-partea-episcopiei-basarabiei-de-sud.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: