Încă o moțiune simplă în Parlamentul de la Chișinău

Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor au inițiat, astăzi, 9 iunie 2022, o moțiune simplă împotriva ministrului Finanțelor al Republicii Moldova, Dumitru Budianschi.

Astfel, socialiștii și comuniștii au acuzat Ministerul Finanțelor că „nu a întreprins nicio măsură” în contextul crizei legate de rata inflației.

De asemenea, opoziția a mai spus că în instituțiile bugetare ar avea loc remanieri de personal nejustificate, iar pentru unele ar fi fost redusă finanțarea din bugetul de stat.

Mai nou, asistăm la carențe în gestionarea fluxului de trafic vamal de mărfuri în direcțiile de intrare și ieșire a frontierei de stat. Serviciul Vamal aflat în subordinea Ministerului Finanțelor nu a întreprins și continuă să nu întreprindă măsuri în vederea fluidizării și accelerării operațiunilor vamale”, a declarat deputatul socialist Petru Burduja, cel care a dat citire textului moțiunii.

Blocul Comuniștilor și Socialiștilor a mai acuzat Ministerul Finanțelor de la Chișinău și „de lipsă de profesionalism” în domeniul administrării fiscale.

Potrivit Regulamentului Parlamentului de la Chișinău, moțiunea simplă se supune dezbaterii în ședința plenară a Parlamentului, fiind însoțită de avizul comisiei permanente de profil. Avizarea se face în termen de până la 7 zile lucrătoare de la data depunerii moțiunii. Dezbaterea moțiunii simple în ședința plenară are loc la data stabilită de Biroul permanent, în termen de 14 zile lucrătoare de la depunere.

Preluat: https://infoprut.ro/91636-inca-o-motiune-simpla-in-parlamentul-de-la-chisinau-2.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: