În plină pandemie, Dodon trimite soldați ai Republicii Moldova la parada de la Moscova

Mai mulți militari din Republica Moldova, vor defila defileze, pe 24 iunie 2020, alături de militarii ruși, în Piața Roșie de la Moscova, în cadrul paradei dedicate „Zilei Victoriei”.

Ala Diaconu, ofițerul de presă al Armatei Naționale, a subliniat că militarii din Republica Moldova vor merge la Moscova la indicația președintelui Igor Dodon, care este comandantul suprem al forțelor armate.

Un contingent al Armatei Naționale o să participe la parada din 24 iunie 2020 de la Moscova. Militarii sunt din Compania Gărzii de Onoare, care reprezintă R. Moldova la diferite parade. Ei au participat la parada din România, Ucraina, Franța, Bulgaria, Lituania”, a declarat Ala Diaconu pentru presa de la Chișinău. 

Întrebată cum s-a decis ca militarii din Republica Moldova să plece în deplasare în Rusia, unde zilnic mor mii de persoane infectate cu COVID-19, iar anterior mai mulți cadeți, militari și comandanți ruși au fost testați pozitiv, ofițerul de presă al Armatei Naționale a dat asigurări că „se vor lua toate măsurile de protecție”.

Precizăm că Vladimir Putin, a decis că parada militară de pe 9 mai anulată din cauza pandemiei de coronavirus să aibă loc pe 24 iunie, pentru a marca 75 de ani de la victoria în al Doilea Război Mondial. Ulterior, reprezentanții administrației prezidențiale de la Chișinău au anunțat că președintele Igor Dodon va participa la acest eveniment.

Conform datelor oficiale, în Federația Rusă, zilnic mor câte 200 de persoane din cauza COVID-19, iar alte 9 000 se infectează cu acest virus.

Preluat: https://infoprut.ro/62971-in-plina-pandemie-dodon-trimite-soldati-ai-republicii-moldova-la-parada-de-la-moscova.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: