Igor Dodon exclude varianta în care rămâne fără funcția de președinte al Republicii Moldova

„În calitate de președinte al Republicii Moldova, eu nu examinez opțiunea de a pleca din funcție”. Declarația a fost făcută de Igor Dodon, care a adăugat că o asemenea decizie ar fi iresponsabilă și ar crea un haos în R. Moldova.

Reacția a venit după ce anterior, Maia Sandu, liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, i-a sugerat șefului statului să-și de a demisia pentru a permite organizarea concomitentă de alegeri prezidențiale și parlamentare, care ar fi „singura soluție constituțională ca să ieșim din actualul impas politic”.

La rândul său, Igor Dodon a menționat că nu crede că demisia sa va contribui la rezolvarea problemelor reale cu care se confruntă oamenii.„Demisia președintelui și mergerea la anticipate în condițiile unui președinte demis – asta înseamnă că nu avem Parlament funcțional, Guvern funcțional și nu avem nici președinte în funcție. Va fi probabil primul caz în istoria Republicii Moldova dacă se merge după acest scenariu, când nu avem nicio instituție de stat funcțională pe deplin. Toate trei instituții paralizate. Nu putem să ne permitem acest lucru”, a punctat sursa.

Igor Dodon a subliniat că președintele a fost ales prin vot direct și mandatul acestuia este până pe 23 decembrie sau până la alegerea unui nou președinte și accederea acestuia în funcție.

Totuși, în cazul în care Curții Constituțională va decide că este posibilă organizarea alegerilor prezidențiale simultan cu alegerile parlamentare anticipate, șeful statului a spus că va invita partidele politice la discuții pentru a găsi soluția potrivită.

Preluat: https://infoprut.ro/62821-igor-dodon-exclude-varianta-in-care-ramane-fara-functia-de-presedinte-al-republicii-moldova.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: