Germania, un milion de măști de protecție pentru Republica Moldova

Germania a donat Republicii Moldova circa un milion de măști chirurgicale, în valoare de 291 mii de dolari. Echipamentul de protecție, achiziționat de Organizația Mondială a Sănătății, urmează a fi distribuit în toate instituțiile medicale din R. Moldova, inclusiv în regiunea transnistreană. 

Prezentă la evenimentul de recepționare a donației, Ala Nemerenco, ministrul Sănătății de la Chișinău, a remarcat că Germania este unul dintre cei mai solizi parteneri ai R. Moldova în lupta cu virusul COVID-19.

Din totalul de ajutoare umanitare și echipamente de protecție recepționate de Republica Moldova de la declanșarea pandemiei de 810 milioane lei, valoarea financiară a ajutorului oferit de poporul german constituie 305 milioane lei. Pe parcurs au venit: 100 ventilatoare pulmonare, 900 de pulsoximetre, 4 milioane de măști, 7 milioane de măști chirurgicale, 500 de milioane de mănuși, 156 mii de costume de protecție și astăzi, la acest suport, se mai adaugă 1 milion de măști. Acest gest de solidaritate demonstrează, o dată în plus, cât de important este să respectăm măsurile epidemiologice, precum respectarea distanței sociale, purtarea măștii de protecție, igienizarea regulată a mâinilor și vaccinarea împotriva COVID-19, pentru a putea combate pandemia”, a subliniat Ala Nemerenco.

La rândul său, Angela Ganninger, ambasadoarea Germaniei la Chișinău a declarat că țara sa a sprijinit Republica Moldova de la izbucnirea pandemiei „cu ajutoare în valoare de aproape 20 de milioane de dolari, cea mai mare contribuție unică la combaterea pandemiei în Republica Moldova.

În context, Miljana Grbic, reprezentanta OMS în Republica Moldova, a subliniat că una dintre preocupările principale ale organizației reprezintă asigurarea cadrelor medicale cu echipamente personale de protecție,

Lipsa acestora și pregătirea insuficientă privind utilizarea lor determină creșterea numărului de îmbolnăviri în rândul angajaților din spitale și centre de sănătate. Până la această oră, Republica Moldova a beneficiat de ajutor umanitar direct din partea OMS în valoare de 6,5 milioane de dolari”, a adăugat sursa.

Potrivit lui Mihai Ciocanu, directorul Institutului de Medicină Urgentă din Chișinău, echipamentele donate vor ajuta medicii din R. Moldova să facă față noului val de infectări și „le va reaminti că nu sunt singuri în lupta cu virusul”.

Până astăzi, la nivel mondial sunt înregistrate peste 200 milioane de cazuri de COVID-19. Totodată, în Republica Moldova sunt 277.854 cazuri de COVID-19 și 742.231 de persoane imunizate cu schema completă de vaccinare.

Preluat: https://infoprut.ro/81202-germania-un-milion-de-masti-de-protectie-pentru-republica-moldova.html

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: