Germania, lot de ajutoare pentru refugiații ucraineni din R. Moldova ~ InfoPrut

Germania a oferit un lot de ajutoare umanitare pentru refugiații ucraineni din Republica Moldova. Este vorba despre trei autospeciale de pompieri, 255 de paturi de tabără și 50 de generatoare. Asistența este acordată de statul german prin intermediul Mecanismului Protecției Civile al Uniunii Europene.

„Germania vine cu un ajutor practic în adresa Republicii Moldova. Este o mare onoare pentru mine să transmit astăzi trei autospeciale pompieri valoarea cărora constituie circa 50 de mii de euro și care au fost oferite de către Primăria orașului Leipzig. În plus, transmit 255 de paturi de tabără și 50 de generatoare în valoare de circa 60 de mii de euro. Acestea au fost finanțate de Guvernul Republicii Federale Germania și au fost achiziționate de Agenția Germană pentru asistență tehnică”, a subliniat șeful-adjunct al Ambasadei Republicii Federale Germania în Republica Moldova, Ullrich Kinne.

Totodată, Janis Mazeiks, șef al delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, a declarat că Uniunea Europeană și statele membre ale UE vor continua să ofere un sprijin imediat Republicii Moldova pentru a ajuta să facă față fluxului de refugiați.

„Suntem recunoscători Guvernului Germaniei pentru încă o oportunitate și încă un ajutor care este oferit astăzi Republicii Moldova prin intermediul Mecanismului Protecției Civile al Uniunii Europene. Acest ajutor este parte a suportului general oferit de Uniunea Europeană. Va fi un beneficiu pentru toată lume, dar nu numai pentru refugiați”, a adăugat șeful delegației.

În luna aprilie, la inițiativa Germaniei, a avut loc o reuniune internațională care a urmărit generarea de asistență imediată politică, financiară și materială, dar și expertiză pentru procesul de reformă democratică din Republica Moldova. Din partea Republicii Moldova au fost prezenți la conferință prim-ministrul Natalia Gavrilița și vicepremierul Nicu Popescu, ministru al afacerilor externe și integrării europene.

Preluat: https://infoprut.ro/89619-germania-lot-de-ajutoare-pentru-refugiatii-ucraineni-din-r-moldova.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: