Germania, ajutor medical în valoare de milioane de euro pentru Republica Moldova

Un noul lot de ajutor medical în valoare de aproape zece milioane de euro oferit de Germania a ajuns în Republica Moldova. 

Donația include echipamente medicale și de protecție, între care 100 echipamente de ventilare pulmonară, 900 pulsoximetre, 4 milioane măşti , 7 milioane măşti chirurgicale, 500 000 mănuşi de unică folosinţă, 500 000 ochelari de protecţie, 100 000 costume de protecţie cu efect antiseptic și 50 000 costume de protecţie, în valoare de 9,6 milioane euro.

Lotul umanitar a fost recepționat la Chișinău de Maia Sandu, președintele R. Moldova, ambasadori ai Uniunii Europene și medici. În context, șeful statului a subliniat că ajutorul respectiv este o dovadă în plus că Germania este un partener de încredere și un prieten adevărat al R. Moldova.

Grație acestei asistențe, instituțiile medico-sanitare din țară vor fi asigurate cu suficiente echipamente de protecție, iar medicii de la terapie intensivă, cu utilaje suplimentare pentru a salva vieți. Mulțumim Germaniei și Uniunii Europene pentru suportul continuu oferit Republicii Moldova”, a mai adăugat Maia Sandu.

Totodată, Peter Michalko, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova și a menționat că „donația de astăzi reprezintă un gest de solidaritate din partea Germaniei, țară membră UE, care a oferit un ajutor într-adevăr impresionant. „Obiectivul nostru este să susținem în continuare Republica Moldova și să fim în atenți la nevoile cetățenilor săi”, a mai spus ambasadorul UE la Chișinău.

La rândul său, Angela Ganninger,  Germaniei în Republica Moldova a adăugat a declarat că atât Guvernul, cât și populația Germaniei sunt alături de Republica Moldova. „Scopul acestei donații este de a suplini instituțiile medicale cu materiale și echipamente necesare pentru prevenirea răspândirii COVID-19”, a conchis diplomatul.

Ajutorul medical este acordat de Guvernul Germaniei, prin mecanismul Uniunii Europene de Protecție Civilă, sub egida inițiativei Echipa Europa.

Preluat: https://infoprut.ro/77581-germania-ajutor-medical-in-valoare-de-milioane-de-euro-pentru-republica-moldova.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: