Gălățenii, donație pentru cahuleni

Întreprinderea Chimcomplex, Episcopia Dunării de Jos și profesorii Universității „Dunărea de Jos” din Galați au făcut o donației generoasă pentru cahuleni, din dorința de a le oferi sprijin în lupta împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut de Ana Guțu, secretarul de stat al Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României.

Am trecut Prutul….cu greu, dar am reușit! 10 tone de dezinfectant, donație de echipamente medicale de protecție au ajuns la primăria Cahul. Mulțumim primarului Nicolae Dandiș și doamnei consul al României din Cahul Anca Corfu pentru diligențe. Mulțumim respectuos întreprinderii Chimcomplex, Episcopiei Dunării de Jos, profesorilor Universității „Dunărea de Jos” din Galați pentru generozitate”, a punctat Ana Guțu.

Amintim că acesta nu este primul ajutor oferit de România pentru R. Moldova în lupta cu noul coronavirus. Bunăoară, recent aici au ajuns 35 de mii de viziere datorită Asociației „Voci pentru Democrație și Justiție” și voluntarilor din cadrul „Vă ajutăm din Cluj!”.

Totuși, cel mai mare sprijin a venit din partea Guvernului de la București, care a oferit un ajutor umanitar în valoare de 3,5 milioane de euro și a trimis în R. Moldova, 42 de medici care timp de două săptămâni și-au ajutat colegii în lupta împotriva COVID-19.

Preluat: https://infoprut.ro/62703-galatenii-donatie-pentru-cahuleni.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: