(FOTO) Sărbătoare în culorile tricolorului la un liceu românesc din regiunea transnistreană

Îmbrăcați de sărbătoare, cu baloane în culorile tricolorului în mâini și cu un program artistic emoționant, astfel au marcat sfârșitul anului școlar elevii Liceului Teoretic „Evrika”, singura instituție cu predare în limba română din orașul Râbnița, regiunea transnistreană. 

La evenimentul festiv au participat  reprezentanții Biroului politici de reintegrare al Guvernului de la Chișinău, conducerea instituției de învățământ, corpul didactic, părinți, elevi, dar și reprezentanții Oficiului Avocatului Poporului, care au difuzat materiale de promovare și de informare privind drepturile omului și drepturile copilului.

Astfel, reprezentanții Biroul politici de reintegrare al Guvernului de la Chișinău au transmis mesaje cordiale de felicitare cu prilejul finalizării anului de studii și de gratitudine pentru dedicația manifestată de dascăli.

De asemenea, Guvernul Republicii Moldova a asigurat că va oferi sprijin deplin pentru o bună funcționare a instituției de învățământ de rând cu celelalte școli românești din regiunea transnistreană, pentru desfășurarea unui proces educațional calitativ, dar și pentru promovarea valorilor naționale și general-umane.

Liceul Teoretic „Evrika” din orașul Râbnița este una din cele opt instituții de învățământ cu predarea în limba română din regiunea transnistreană și care de aproximativ 17 ani își desfășoară studiile în locații închiriate de la un agent economic din localitate. Astfel, în cadrul procesului de negocieri Chișinăul insistă pe rezolvarea problemei ce ține de revenirea la asigurarea cu propriul sediu.

Preluat: https://infoprut.ro/77219-foto-sarbatoare-in-culorile-tricolorului-la-un-liceu-romanesc-din-regiunea-transnistreana.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: