Fortificarea securității R. Moldova, printre subiectele discutate de senatorul american Robert Portman și ministrul de Interne de la Chișinău ~ InfoPrut

Mecanismele de gestionare a crizei refugiaților, dar și fortificarea securității naționale și a mecanismenlor de identificare a riscurilor la frontieră, au fost câteva dintre subiectele discutate în cadrul întrevederii dintre senatorul american Robert Portman și ministrul Afacerilor Interne Ana Reverenco.

Ministrul a mulțumit oficialului american pentru interesul și inițiativele de susținere a independenței și integrității teritoriale ale Republicii Moldova, dar și pentru asistența valoroasă acordată de SUA la dezvoltarea subdiviziunilor MAI, atât în perioada de pace, cât și în depășirea crizelor generate de războiul din Ucraina.

În urma discuțiilor, a fost exprimată necesitatea, de comun acord, de a identifica soluții de urgentare și simplificare a sistemului actual de relocare a refugiaților, pus în aplicare prin intermediul suportului Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR), oficialul american exprimându-și angajamentul de a contribui la eficientizarea acestui proces.

„Vă mulțumesc pentru generozitatea enormă manifestată de poporul R. Moldova în găzduirea refugiaților, precum și tuturor angajaților structurilor de securitate internă în procesele de control atât al frontierei, cât și a statului, fără zile de odihnă, departe de familiile voastre”, a subliniat senatorul american, astfel, reconfirmând angajamentul SUA de a oferi tot sprijinul necesar pentru atenuarea consecințelor războiului și implementarea reformelor inițiate de stat, în stabilizarea centurii de securitate europeană.

Vizita senatorului american Robert Portman la Ministerul Afacerilor Interne a fost precedată de vizite la Guvern și la punctul de trecere al frontierei Palanca. Acestea fac parte din seria de vizite de lucru planificate pentru luna mai, în zona Europei de Sud-Est, în procesul de identificare a necesităților de suport pentru statele implicate direct în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina și menținerea securității în zonă.

Preluat: https://infoprut.ro/91164-fortificarea-securitatii-r-moldova-printre-subiectele-discutate-de-senatorul-american-robert-portman-si-ministrul-de-interne-de-la-chisinau.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: