Forțele Armate ale Ucrainei: Vom doborî avioanele rusești dacă vor intenționa să ajungă în regiunea transnistreană ~ InfoPrut

Dacă Rusia încearcă să aducă avioane în regiunea transnistreană, forțele de apărare aeriană ucrainene le vor doborî, a declarat Bogdan Senik, șeful Departamentului de Relații Publice al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Forțele de apărare antiaeriană ucrainene vor doborî avioane militare și de transport militar ale forțelor armate ruse peste teritoriul Ucrainei în cazul încercărilor de a le transfera la Tiraspol”, a menționat Bogdan Senik, șeful Departamentului de Relații Publice al Forțelor Armate ale Ucrainei, citat de 24tv.ua.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a raportat anterior că pe aerodromul de la Tiraspol sunt în curs de pregătire pentru primirea aeronavelor.

„Ocupanții (n.r: Rusia) încearcă să-și îmbunătățească poziția tactică”, a mai spus Senik.

Autorităţile de la Chişinău susțin că nu deţin informaţii care ar confirma că aeroportul de la Tiraspol se pregăteşte pentru a primi avioane ruseşti.

„Conform informațiilor primite de la instituțiile noastre, lucrări pe aerodromul de la Tiraspol se fac în fiecare primăvară, și anul trecut s-au făcut. S-au observat și acum anumite lucrări. Este greu să spunem dacă aceste lucrări făcute în această primăvară sunt diferite de cele care s-au făcut în anii precedenți. Pentru moment, nici instituțiile noastre și nici partenerii noștri cu care discutăm în mod regulat, nu avem informații care ar confirma că se pregătește folosirea acestui aeroport în mod ilegal de către avioanele ruse. Bineînțeles că asta nu înseamnă că nu există riscuri în general”, a declarat anterior președinta Maia Sandu.

Președintele R. Moldova a adăugat că situația va continua să fie monitorizată, iar cetățenii vor afla despre schimbările semnificative care au loc peste Nistru.

Preluat: https://infoprut.ro/88985-fortele-armate-ale-ucrainei-vom-dobori-avioanele-rusesti-daca-vor-intentiona-sa-ajunga-in-regiunea-transnistreana.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: