Exportatorii din R. Moldova și retailerii din România, discuții despre oportunitățile de colaborare

Exportatorii din Republica Moldova și reprezentanții Asociației Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) s-au întâlnit, marți, 30 martie, într-o ședință comună la București. 

În cadrul reuniunii, care a avut loc la sediul Ambasadei Republicii Moldova la București, au fost puse în discuție potențialul și oportunitățile de colaborare cu principalele rețele comerciale din România, oferirea serviciilor pentru comercianții din România în extinderea bazei de furnizori de fructe proaspete din Republica Moldova, inclusiv aspecte ce vizează logistica de import și export a producției din R. Moldova.

Delegația Republicii Moldova a fost condusă de Viorel Gherciu, ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, producătorii din R. Moldova fiind reprezentați de către Codru ST, Fresh Time, FarmProdSolotrans-Agro, Terra Vitis, ProInedit, Agroproduct, Mialex Nord, Eco Fruct, Domulterra, Fructlaintrans, ElitFruct, Moldova Fruct.

Din delegația AMRCR, asociație ce include mari retaileri din România, au făcut parte reprezentanți ai Kaufland, Auchan, Cora, Profi Rom Food, Metro, Mega-Image, Selgros, Carrefour, dar și George Bădescu, director executiv al AMRCR și Roxana Mihai, consilier Relații Legislative și Instituționale AMRCR.

Menționăm că în perioada 30-31 martie 2022, Viorel Gherciu, ministrul Agriculturii de la Chișinău se află într-o vizită oficială la București, alături de membrii Asociației Producătorilor și Exportatorilor de Fructe „Moldova Fruct”.

Cele mai mari rețele de supermarketuri din România manifestă interes sporit pentru fructele din R. Moldova. Astfel, în ultimele zile, au fost efectuate livrări de mere din R. Moldova pe rafturile unor rețele comerciale din România, iar săptămâna viitoare urmează să fie exportate loturi adiționale de mere, odată cu semnarea unor noi contracte dintre fermierii și lanțurile de comerț din cele două state.

Preluat: https://infoprut.ro/88522-exportatorii-din-r-moldova-si-retailerii-din-romania-discutii-despre-oportunitatile-de-colaborare.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: