Eveniment în Sîngerei dedicat unui general român, la 100 de ani de la nașterea sa

Reprezentanții Biroului Atașatului Apărării al Ambasadei României la Chișinău au participat, duminică, 22 mai 2022, la ceremonia oficială de punere în circulație a plicului poștal cu timbru fix „General maior Grigore Baștan (1922-1983)”, lansat de Poșta Moldovei.

Evenimentul s-a desfășurat în comuna Coșcodeni, raionul Sîngerei și a fost ocazionat de împlinirea a 100 de ani de la nașterea generalului român.

Cu acest prilej s-a oficiat un ceremonial militar-religios și s-au depus flori la placa comemorativă a generalului G. Baștan. Au fost prezenți reprezentanți ai Ministerului Apărării al Republicii Moldova, autorități locale, reprezentanți ai Fundației „General Grigore Baștan”, personalități marcante ale localității”, a informat Ambasada României la Chișinău.

Menționăm că în anul 2019, în localitatea Coșcodeni, unde s-a născut ofițerul român, a fost inaugurată o placă comemorativă a generalului maior Grigore Baștan, iar acesta a fost declarat Cetățean de Onoare post-mortem al comunei.

Preluat: https://infoprut.ro/90881-eveniment-in-singerei-dedicat-unui-general-roman-la-100-de-ani-de-la-nasterea-sa.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: