Eroii SMURD Iași, comemorați la 6 ani de la tragedia aviatică din R. Moldova

Eroii SMURD Iași, care acum 6 ani și-au pierdut viața într-un tragic accident aviatic, aflându-se la datorie în Republica Moldova, au fost comemorați de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului de Interne de la Chișinău.

Astăzi, la Complexul memorial de la Haragâș, raionul Cantemir, acolo unde la 2 iunie 2016 s-a prăbușit un elicopter SMURD Iași, a avut loc o ceremonie de comemorare a celor patru membri ai echipajului.

Evenimentul a început cu un serviciu divin ținut de soborul de preoți din cadrul Mitropoliei Basarabiei de Sud, în frunte cu Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud.

La ceremonie au participat conducerea IGSU, colonel Oprea Alexandru, Marius-Ciprian Toth, însărcinat cu afaceri al Ambasadei României în Republica Moldova, Ion Prisăcaru, secretar de stat al Ministerului Sănătăţii al Republicii Moldova, colegii SMURD România, dar și reprezentanții autorităților publice locale.

În discursurile sale, oficialii au vorbit despre curajul, devotament și jertfirea adusă de echipajul SMURD în ultima misiune de salvare realizată, dar și au menționat importanța intervențiilor aero-medicale pentru salvarea vieților cetățenilor Republicii Moldova.

Ceremonia a fost încheiată cu depunerea coșurilor de flori din partea reprezentanților oficiali ai României și ai Republicii Moldova în cinstea eroilor căzuți la datorie.

Amintim că echipajul SMURD Iași, format din 4 membri, și-a pierdut viață în misiune de serviciu pe 2 iunie 2016, după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbușit în apropiere de localitatea Haragâș, raionul Cantemir. Ulterior, în localitate a fost edificat un memorial, unde în fiecare an, acești eroi sunt comemorați, iar colegii, apropiații și oamenii care i-au prețuit le pot cinsti memoria.

Conform datelor IGSU, de la lansarea Proiectului Transfrontalier SMURD în Republica Moldova în anul 2014, în total până astăzi, au avut loc 122 de misiuni aero-medicale pentru transportarea și salvarea cetățenilor R. Moldova.

Preluat: https://infoprut.ro/91380-eroii-smurd-iasi-comemorati-la-6-ani-de-la-tragedia-aviatica-din-r-moldova.html

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: