Dodon, imunitate în fața Procuraturii

Președintele Republicii Moldova se bucură de imunitate și nu poate fi tras la răspundere judiciară pentru opiniile exprimate în exercitarea mandatului. Astfel, a răspuns Procuratura de la Chișinău la o sesizare depusă de Dorin Chirtoacă, liderul Mișcării Politice Unirea, după ce Igor Dodon și-a exprimat public „intenția de a încălca Legea Securității Statului”, atunci când a anunțat că va pleca în Federația Rusă pentru a testa vaccinul neautorizat anti-COVID.  

„Oricâte adresări am făcut la procuratura cu privire la Dodon, și în prezent, și 10 ani în urma, rezultatul este același – zero. În ultimul său răspuns, procuratura nu vede o problema când un oficial al RM, în speță președintele, care este și comandant suprem, sa ajungă pe mâna unui stat care ocupă ilegal o parte din teritoriul nostru cu armata sa. Mai mult decât atât, procuratura se acoperă cu imunitatea președintelui. De unde rezulta ca dacă ai imunitate, poți face orice, poți face privatizări, poți fi trădător, poți servi interesele Rusiei, iar procuratura vede numai până la …imunitate”, a punctat Dorin Chirtoacă.

Amintim că la început de septembrie, Igor Dodon a declarat, în cadrul unui interviu, că nu exclude faptul că ar putea merge, în timpul apropiat, la Moscova pentru a-și administra vaccinul împotriva coronavirusului.

Preluat: https://infoprut.ro/67708-dodon-imunitate-in-fata-procuraturii.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: