Dodon, din nou în discuții cu cel pe care l-a recunoscut „președinte al Transnistriei”

Președintele Igor Dodon a anunțat că, la începutul săptămânii viitoare, ar putea avea o nouă discuție cu Vadim Krasnoselski, liderul separatist de la Tiraspol. 

În cadrul acestei convorbiri, șeful statului a declarat că va aborda subiectul posturilor ilegale amplasate în Zona de Securitate și că va cere revenirea la situația de până în luna martie, când acestea nu existau.

La 28 iulie 2020, președintele Igor Dodon și Vadim Krasnoselski, liderul separatist de la Tiraspol s-au întâlnit la Reședința de Stat de la Condrița. Atunci, cei doi au subliniat că ar fi discutat și despre acest subiect, dar  la mai bine de o lună de la întrevederea respectivă, constatăm că mai avem încă multe din punctele de control instalate ilegal de separatiști.

În ciuda acestui fapt,  în cadrul aceleași întâlniri, Igor Dodon l-a prezentat pe Vadim Krasnoselski, liderul separatist de la Tiraspol, drept „președintele al Transnistriei”. 

Precizăm că sub pretextul măsurilor epidemiologice, Tiraspolul a instalat 37 de posturi de control grănicerești fără acordul Comisiei Unificate de Control, ce împiedică libera circulație a persoanelor între cele două maluri ale Nistrului, dar și accesul a cca 50 de mii de locuitori din Zona de Securitate la servicii de bază.

În august, Cristina Lesnic, vicepremierul pentru reintegrare, a declarat că din toate posturile instalate unilateral în Zona de Securitate de către separatiștii de la Tiraspol, au rămas 12.

Preluat: https://infoprut.ro/67118-dodon-din-nou-in-discutii-cu-cel-pe-care-l-a-recunoscut-presedinte-al-transnistriei.html

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

%d blogeri au apreciat: